over AMA

Studio AMA – labo voor ethische mode door Soraya Wancour

 

Studio AMA is een broedplek voor een alternatief model binnen de mode industrie. Binnen alle onderdelen van het proces wordt een antwoord op de vraag geformuleerd hoe het zo duurzaam en ethisch mogelijk kan.

De § .chapter-reeksen zijn een product van dit labo waar alle stappen worden gezet om een verantwoord, guilt-free, item naar je toe te brengen. Verantwoord design komt tot leven. Kledingstukken en accessoires worden gemaakt uit restafval van de lokale textielindustrie. Productie gebeurt bij een sociaal maatwerkbedrijf in de buurt. Het ontwerp zorgt voor een duurzaam gebruik.

Naast pasklare kledingstukken biedt AMA ook workshops om duurzaam gebruik van kledij centraal te stellen. Op maat van de doelgroep wordt kennis en skills aangeboden voor her- en verstelwerk. Het platform ‘labo voor ethische mode‘ inspireert en informeert over hoe jij duurzaamheid in je kleerkast kan brengen.

AMA – latijns imperatif

Iets doen omdat het hetgeen is wat klopt – zonder vragen te moeten stellen. Doen en maken vanuit een persoonlijke overtuiging en goesting. 

“Als ontwerper, maker en met groen hart startte ik Studio AMA, om duurzame mode toegankelijker te maken. Ik volgde “Création de Mode et Stylisme” aan het Brusselse La Cambre en werkte als freelancer, stylist en ontwerper voor verschillende bedrijven, artiesten en particulieren.“

foto door Julie Daems ©

Laat van je horen

Een vraag, suggestie of gewoon iets leuks te vertellen?